Announcement

Collapse
No announcement yet.

Factory fit seat belts 1976 Mk2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Factory fit seat belts 1976 Mk2

    My car has Kangol Reflex inertia belts in the front seats which I had always assumed were the factory fit option. I was about to get them reconditioned when the guy at SBS mentioned that they were in fact an after market set. Does anyone know what was the original factory fitted belts with the Seat Belt light wiring?

    #2
    mine is a 76, this is what I had fitted and refurbished.

    P1060045.JPGP1060048.JPGP1060047.JPGP1060245.JPG

    see post 6 for details

    https://www.socforum.com/forum/forum...ecommendations
    Last edited by MandM; 5th November 2019, 15:58.
    "The UK,s Most Easterly Stag" Quad Exhaust- ZF 4 Speed BOX

    Comment


      #3
      Thanks.

      Comment


        #4
        I have gone back to static belts, only 1 driver and 1 passenger, the securon inertia that were fitted constantly tried to strangle us

        Comment


          #5
          Following on from my earlier post, I refitted the reconditioned seat belts and reconnected the seat belt indicator circuit. However and may be totally coincidentially, the car now won't even turn over. Lights work, dashboard lights and gauges come on but nothing when I turn the ignition key to start. No ticking from starter or fuel pump. I've subsequently replaced the battery, battery negative cable, and coil. Still nothing. Voltmeter shows 12.6v at battery, power to the fuel pump, power at the coil but still nothing when you turn the key. Just about to replace the fuel inertia switch before starting to consider if the starter motor or ignition switch miraculously failed at the same time I reconnected the seat belt circuit although I can think of no reason why they would be connected.

          Comment


            #6
            Do you have an automatic? If so, then check you are in Park or Neutral, the inhibitor may be activated and the petrol pump may already be primed.
            Also, check the engine earth strap has not come loose.

            Comment


              #7
              It’s a manual and I replaced the Earth strap. I’m starting to wonder whether the previous owner fitted a hidden immobiliser.

              Comment


                #8
                check the wires on the starter motor soleoid ,think its a small white wire has not come of or loose conection
                73 mk 1/2 now gone to the dark side BLUE

                Comment

                Working...
                X